luni, 28 februarie 2011

Publicitatea online

  Pe parcursul timpului au apărut diverse forme de publicitate, începând cu reclamele desenate pe pereţi, în anii 3000 - 500 î.e.n., continuând cu fluturaşii, odată cu descoperirea presei tipografice în anul 1453, apoi cu anunţurile în ziare, de prin 1672. Dezvoltarea a dus la publicitatea prin radio şi televiziune şi din anii '90 - şi prin internet.
         Acum dispunem de o gamă foarte largă de metode de publicitate, de posibilitatea folosirii specialiştilor în marketing şi de studii destinate eficientizării publicităţii.
         Este păcat, dispunând de atâtea mijloace, să nu ne facem publicitate. Doar că trebuie să le folosim inteligent.
         De departe, cel mai eficient mediu de publicitate este internetul, pentru că:
     - are o acoperire mai mare decât oricare alt mediu
     - presupune costuri mult reduse faţă de oricare alt mediu
 Ce să vă puteţi dori mai mult?
          Oricum trebuie să selctaţi pe ce site-uri vreţi să apară afacerea dumneavoastră.
Contează şi preţul cerut şi aspectul site-ulu, dar şi rapiditatea cu care se poate ajunge la informaţie.

       Din păcate (pentru ei) mulţi afacerişti neglijează internetul şi publicitatea online din cauză că, aparţinând unei generaţii care a crescut şi a trăit destul de bine şi fără internet, nu-i realizează impactul social şi impotanţa în viaţa de zi cu zi a posibililor clienţi.

       Mai există o categorie de afacerişti care lansează site-uri de prezentare a afacerilor lor, dar se limitează la atât. Nu se ocupă mai departe nici de optimizare nici de promovarea site-ului...

       Este comod să stai şi să te plângi că e criză şi nu mai merg afacerile bine, pentru că fiind şef, are cine să te asculte, mai de voie mai de nevoie. Este simplu să concediezi oameni sau să reduci din salarii pentru a reduce costurile.
       Este în schimb puţin mai greu să faci un brainstorming şi să observi oportunităţile oferite de internet, iar apoi să munceşti pentru a te promova eficient pe internet şi ca urmare să îţi extinzi afacerea - ceea ce iar înseamnă ceva muncă...

      Aştept comentariile dumneavoastră.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu